Ervaringsverhalen | Informatie | Publicaties | Onderzoek

Ervaringen

Als je na de bevalling te maken hebt gekregen met psychotische klachten, dan kun je je via deze website gratis aanmelden als lotgenoot. Het is belangrijk om herkenning en erkenning te hebben in datgene wat je hebt meegemaakt. Meld je hier aan als lotgenoot van de Ervaringsgroep Kraambedpsychose, dan blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen op dit gebied.

Ervaringen uitwisselen
Van psychotische klachten naar volledig herstel is een lange weg. Het is zeer waardevol om andere moeders te spreken die in dezelfde situatie hebben gezeten. Moeders herkennen zich in elkaars verhalen als ze ervaringen met elkaar uitwisselen. Daarom wordt er jaarlijks een contactdag georganiseerd. 

Contactdagen
De eerste contactdag vond plaats op 14 april 2013 in Hurwenen, een jaar later vond deze op 25 mei plaats in Leusden. In 2015 werd deze op 4
 oktober gehouden in Utrecht. De locatie wordt - om privacyredenen - altijd geheim gehouden. Lees hier de verslagen van deze contactdagen.

Ervaringsverhalen
Vrouwen die na een bevalling met psychotische klachten te maken krijgen, vinden elkaar in het dagelijks leven niet zo snel. Vanwege de schaamte durven veel vrouwen niet open te zijn hierover in hun sociale of werkomgeving. Daarom is het zo belangrijk dat ze zichzelf herkennen in de verhalen van anderen. Je kunt een aantal van deze ervaringsverhalen lezen.